welcome

Click me and welcome

utorak, 7. travnja 2015.

                       TJESTENINA S POVRCEM





200g tjestenine
1 mali karfiol (oko 200 g), 
1 mala brokula (oko 200 g), 
2 mlade mrkve, 
1 srednja tikvica (oko 300 g),
 1 čen bijelog luka, 150 g čeri paradajza, 
50 ml ulja za dinstanje, malo sjeckanog peršuna, so, biber, malo pecorino romano sira (20-30 g).
Postupak:
- Karfiol i brokule podijeliti na sitnije cvjetove pa skuhati u posoljenoj vodi, izvaditi i ocijediti.
- Dok se to kuha, ljuštilicom za povrće isjeći mrkvu i tikvice na tračice, kao široke rezance. Oguliti i sitno isjeckati jedan čen bijelog luka, a čeri paradajz isjeći na polovine ili četvrtine.
- U vodu u kojoj se kuhalo povrće spustiti tjesteninu da se kuha, a na drugoj ringli, u dubljem tiganju, ugrijati ulje pa propržiti trake mrkve. Kad omekšaju, dodati i trake tikvica i dinstati još malo. Kad su i tikvice omekšale, isključiti ringlu i dodati bijeli luk, i sve promiješati.
- Tjesteninu rešetkastom kašikom vaditi na tiganj, posoliti, pobiberiti, promiješati lijepo, zatim dodati bareni karfiol, brokule i isjeckan paradajz, i ovlaš promiješati. Po tanjiru posuti sjeckani peršun, servirati tjesteninu, a preko svake porcije narendati malo pecorino romano sira.

Nema komentara:

Objavi komentar