Vrijeme pripreme oko 1.5h-2h
- 1/2 kg juneceg vrata ( taj dio je naj ukusniji za pripremu corbe-i dinstanja uopste )
- 2 glavice crvenog luka
- 3-4 mrkve
- zacin i biber po zelji
- 5-6 komada krompira
- 3 paradajza
- 100g graska
- 100g mahuna uskih zelenih
- 1 pakovanje sampinjona
isjeckati crveni luk,dodati mrkvu i dinstati malo nekih 5 min dodati isjeckano meso na sitnije komade i dinstati na laganoj vatri dok meso skoro ne omekani,uz dodavanje vode povremeno.kada meso vec omekani ( ne puno ) dodati krompir isjeckan takodje na kockice,grasak,paradajz,mahune i sampinjone.Oko 10 min dinstati sve na tihoj temperaturi i kad vidite da vise nemoze da se dinsta bez vode dodajte vode onoliko da prekrije sve sastojke.i kuhajte dok svi sastojci nebudu mekani.Zaprziti standardno.Na vrelo ulje dodati brasno.kad porumeni dodati zacinsku slatku papriku i promjesati 1 min.Zaprsku dodati u corbu i kuhati 10-15 min.
Nema komentara:
Objavi komentar