- 1/2 l mlijeka
- 1 kockica svjezeg kvasca
- 2 kafene kasicice secera
- 2 kafene kasicice soli
- 16 kasika ulja
- 800g brasna ( dodati po potrebi )
- 1 margarin
- jaje za premazivanje
U mlako mlijeko staviti kvasac, secer, so, ulje i malo brasna, pa zatim umijesiti testo od ostale kolicine brasna. Od umjesenog testa praviti loptice velicine oraha i svaku premazati uljem (dobije se oko 60 loptica). Ostaviti da odstoje 10-tak min. Svaku lopticu rastanjiti po duzini i praviti kiflice. Pleh podmazati margarinom, tako da se dno pleha bijeli. Redjati kiflice u pleh, zatim svaku premazati zumancetom, posuti soli, po zelji kim ili susam i ostaviti da odstoje 10-tak min. Peci u dobro zagrajanoj rerni na 200*C oko 15-20 min dok ne porumene.
Napomene: Mozete ih ostaviti prazne ili puniti filom po zelji.
PRIJATNO!!!
Nema komentara:
Objavi komentar