Potrebno je:
- 1/2 kg kukuruzovog brasna
- 2 dcl mlijeka
- 2 dcl vode
- malo soli
- 1 kasika butera
- 100g kajmaka
- 2 kasike pavlake
- 1 jaje
- 1 cen bijelog luka
Nacin pripreme:
NAJVAZNIJA STVAR U PRAVLJENJU CICVARE JE NEPREKIDNO MIJESANJE
U kipucu vodu dodati 2dcl mlijeka dodati 1 kasiku butera,100g kajmaka i nakon 2-3 min postepeno dodavati brasno uz neprekidno mijesanje,nakon 30 min kuhanja dodati 1 jaje,2 kasike pavlake i kuhati jos 5 min.ako je cicvara pregusta dodati jos malo mlijeka i pavlake.Kad cicvara bude gotova 1 cen bijelog luka isjeci na 3 komada i staviti odozgo i poklopiti serpu do serviranja.Bijeli luk se ne mora jesti a ni stavljati ali daje poseban ukus cicvari.Najbolje je servirana u zemljanoj posudi.PRIJATNO!!!
Nema komentara:
Objavi komentar