welcome

Click me and welcome

četvrtak, 10. travnja 2014.

Cicvara

Evo jednog tradicionalnog jela koji kao prilog odlicno ide uz peceno meso.

Potrebno je:

  • 1/2 kg kukuruzovog brasna
  • 2 dcl mlijeka
  • 2 dcl vode
  • malo soli
  • 1 kasika butera
  • 100g kajmaka
  • 2 kasike pavlake 
  • 1 jaje
  • 1 cen bijelog luka

Nacin pripreme:
                  NAJVAZNIJA STVAR U PRAVLJENJU CICVARE JE NEPREKIDNO MIJESANJE
U kipucu vodu dodati 2dcl mlijeka dodati 1 kasiku butera,100g kajmaka i nakon 2-3 min postepeno dodavati brasno uz neprekidno mijesanje,nakon 30 min kuhanja dodati 1 jaje,2 kasike pavlake i kuhati jos 5 min.ako je cicvara pregusta dodati jos malo mlijeka i pavlake.Kad cicvara bude gotova 1 cen bijelog luka isjeci na 3 komada i staviti odozgo i poklopiti serpu do serviranja.Bijeli luk se ne mora jesti a ni stavljati ali daje poseban ukus cicvari.Najbolje je servirana u zemljanoj posudi.PRIJATNO!!!

Nema komentara:

Objavi komentar