welcome

Click me and welcome

ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Pileci cevapi

                                  
Sastojci:
  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 4 ravne kašike pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • 40 g parmezana
  • 50 g mesnate slanine
  • 3 kašike prezli
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • 600 g krompira
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • ulje
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
2. Mesnatu slaninu što sitnije isjeckati, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mljevenu piletinu, kačkavalj, parmezan, peršun, slaninu, pavlaku, jaje i prezle. Dodati začine po ukusu pa dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Pripremljenu smjesu od piletine ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
5. Zatim je izvaditi te od nje nauljenim rukama oblikovati ćevape.
6. Ćevape pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa svih strana.
7. Krompir oguliti i isjeći na štapiće a zatim ga pržiti u dubokoj masnoći da porumeni. Pečene ćevape poslužiti uz pomfrit.

Nema komentara:

Objavi komentar