welcome

Click me and welcome

ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Kolac od malina



-zovu ga i nebeske kocke
osim malina mogu da se stave i visnje,ribizle na sva tri nacina je odlicno








 Sastojci za koru:
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 8 kašika ulja
  • 8 kašika tople vode
  • 150 g brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
Fil od malina:
  • 600 g malina -mogu i zamrznute
  • 200 g šećera
  • 3 kašike gustina
  • 1 dl vode
  • 2 kesice od 9 g želatina
  • 10 kašika vode
Fil:
  • 1 l mleka
  • 200 g šećera
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 1 kašika gustina
  • 200 g šlaga u prahu
  • 2 dl mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
Potrebno je još:
  • 2 dl čokoladnog mleka
  • 2 dl mleka
  • 250 g četvortastog keksa sa jedne strane preliven čokoladom (ja koristim Zlatni pek preliven čokoladom)
Preliv za kolač:
  • 200 g čokolade
  • 6 kašika ulja
Priprema kore:
Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom. U masu dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve dobro umutiti pa dodati 8 kašika tople vode. Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mlijeka
 Fil od malina:
 U posudu staviti maline i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da nabubri. Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi i fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filujemo u plehu u kojem pečemo koru).
Fil:
Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodamo u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera. Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding. Jednu polovinu ovog fila stavimo na maline, pa red keksa, (čokoladni dio keksa okrenut na gore) potapan u mlijeko onom stranom bez čokolade, pa drugi dio fila.
Kolač prelijemo sa čokoladnom glazurom:
Istopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar