welcome

Click me and welcome

ponedjeljak, 7. travnja 2014.

Sarma


SMJESA ZA SARMU:

500g fasiranog mesa
Komad suhog mesa
Biber,vegeta
1 kasika ajvara
1 jaje
1 casa od 1 dcl rize
1 glavica crvenog luka

1 glavica kupusa ( naravno )

Nacin pripreme:

1 glavicu luka sitno isjeckati i staviti da se przi na ulju,zatim dodati sjeckano suho meso na kockice i prziti dok nedobije malo boje
U meso dodati isprzeni luk i meso,zatim dodati zacine po ukusu,
1 kasiku ajvara i rizu i sve dobro sjediniti
Dodati 1 jaje i malo mlake vode da smjesa klizi s ruke.mozda casicu vode malo otprklike.
I onda savijati sarmu u listove kupusa
Mislim da svi to znamo kakose radi
Razlika u ovom receptu od drugih je u suhom mesu i ajvaru.meso se skuha i nigdje ga nema a okus je neopisiv.
Mnogi koriste papriku,ili nesto drugo ali ajvar da super ukus i meso
Ovako drage moje pravim ja...

Nema komentara:

Objavi komentar