Fil:
Glazura:
Priprema:
Pjenasto
umutiti bjelanca sa secerom. Umutiti posebno zumanca i dodati prvoj
smjesi. Lagano promijesati kasikom, postepeno dodavati orahe, brasno,
kakao, prasak za pecivo.
Koru ispeci na 180 C u plehu srednje velicine i pecenu poprskati sa malo mlijeka pomijesanog sa ekstraktom od vanilije.
Koru ispeci na 180 C u plehu srednje velicine i pecenu poprskati sa malo mlijeka pomijesanog sa ekstraktom od vanilije.
U mlijeku skuhati puding, gustin i secer. Kad se fil ohladi, dodati umucen margarin.
Fil nanijeti preko kore 1/2 i poredati jaffa keks namocen u mlijeko. Preko jaffa keksa premazati ostatak fila i preliti glazurom.
Fil nanijeti preko kore 1/2 i poredati jaffa keks namocen u mlijeko. Preko jaffa keksa premazati ostatak fila i preliti glazurom.
Slatku
pavlaku i cokoladu rastopiti na laganoj temperaturi. Ostaviti da se
malo prohladi (nekih 15 minuta) i preliti po kolacu. Kolac dobro
ohladiti, sjeci u zeljeni oblik i dekorisati po zelji!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar