Potreban materijal:
6 krompira
100gr kačkavalja
100gr šunke
za bešamel:
2 kašike brašna
250ml mleka
1 žumance
1 kašika rendanog tvrdog ovčjeg sira
biber, so
potrebno je još:
30gr maslaca
malo ulja
Priprema:
Krompir
dobro oprati i skuvati u ljusci. Zatim ga ocediti, oljuštiti i iseći na
kolutove. U poseban sud staviti mleko, posoliti, pobiberiti, dodati
brašno i kuvati mešajući na tihoj vatri dok se ne zgusne. Skloniti sa
vatre i umešati žumance i rendani sir. Krompir poređati u nauljenu
posudu za pečenje. Preko krompira staviti krupnije sečenu šunku, kao i
kačkavalj. Preliti preko toga pripremljeni bešamel i preko staviti na
listiće sečeni maslac. Staviti u rernu zagrejanu na 200C da se zapeče,
nekih 20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar