welcome

Click me and welcome

subota, 12. travnja 2014.

Kvrgusa

Evo jednog" da kazem" tradicionalnog jela.

Citaoci sa ovog djela Balkana znaju za ovo jelo,oni koji neznaju mogu da probaju i da napisu svoje utiske.
PRIJATNO!!!

Potrebno je:

  • 500-700g piletine ( najljepsi su komadi piletine )a moze i file pileceg mesa
  • 2 jaja
  • 250g slatke pavlake-mileram
  • 2 dcl mlijeka
  • so,vegeta po ukusu
  • 500g brasna
Nacin pripreme:

Piletinu povegetiti i posoliti i ostaviti da stoji dok pripremate tijesto.
Tjesto:Umutiti 2 jaja.dodati mlijeko,so i brasno koliko treba ( negdje oko 500g ) tjesto treba da bude malo gusce nego za palacinke.Mlijeka ako treba vise dodati.U tijesto dodati 2 kasike vrhnje jer tijesto bude razabrano.
Podmazati tevsiju s uljem i staviti u rernu da se zagrije.Izvaditi tevsiju iz rerne uliti tjesto i poredajte komade piletine onako da otprilike svaki komad kad isjecete bude po komad.KAO NA SLICI. Peci oko 30 min na 250C kad porumeni izvaditi iz rerne i premazati sa pavlakom.To je to PRIJATNO

Nema komentara:

Objavi komentar